Menu Zavřeno

Josef Pšenička ✝️ 6.2.2023

Dovolte mi zavzpomínat na úžasného člověka,
kamaráda a divadelníka

Pepu „Pšendu“

který nás, bohužel, opustil.
Odešlo s ním mnoho, ale krásné vzpomínky zůstanou.
Provázel náš Spolek od začátku jeho působení.

Byl tak úžasný, nakažlivě šťastný, měl tolik energie a tvůrčích plánů.
Krásný blázen a divadelní nadšenec.
Především byl hodný, pracovitý, obětavý člověk a kamarád za všech okolností.
Působil jako režisér a autor mnoha divadelních představení ve DS DiPoNa aneb Divadlo potrhlých nadšencův v Louňovicích (Praha – Východ).
Měl spoustu aktivit, pořádal divadelní přehlídky, hostoval v různých divadlech,
hrál v televizi.

Pepa byl náš „dvorní“ autor.
Současná pohádka, kterou připravujeme je také na námět z jeho tvorby.

Pomáhal nám s hereckou realizací jeho her a vždycky bylo kam se obrátit o radu. Ochotně přijel a vždycky to byla radost, sranda a krásná, tvůrčí spolupráce. Nechyběl na žádné z našich generálních zkoušek a účastnil se všech našich premiér.

Naposled jsme se, bohužel, viděli v červnu 2022 na hradě Pecka na generální zkoušce pohádky Zapeklitá hádanka, kam přinesl spoustu strhující energie a dobré nálady. Naše setkání, bylo jako vždy tak spontánní, veselé a přirozené, zkrátka jako když se sejde parta dobrých přátel.

Pepa nám bude moc moc chybět…..

Reportáž z pohádky

http://www.nasetelevize.cz/pecka-zapeklita-hadanka/

5 Comments

  1. Petra Jirásková

    😥😢🥹😔 ….. neznala jsem tak bajecneho človíčka….. ale díky Ivance a jejímu přístupu v divadelním souboru Smajlík na něj s každou odehranou hrou bude s láskou vzpomínáno 🥹🥺 snad na nás z divadelních mracku bude hrdě dohlížet a fandit 🙏🫂

  2. Matěj Stuchlík

    Člověk, kterého definoval smích a radost. Upřímnost sama. S ním to nebyla jen legrace, s ním to byla radost ze života… Vodníka mi napsal na tělo, znal totiž naše limity a hranice, a proto byl nejlepší z nejlepších!

  3. Pavel Hrdina

    Pšenda byl skvělý člověk, tělem i duší divadelník s velkým D. Rozdával kolem sebe radost, nadšení, nekonečnou energii, která byla nakažlivá a strhující. Budiž se mu dobře hraje tam nahoře v divadelním nebi…nám tu ale bude hodně chybět😢

  4. Klára Stuchlíková

    Ahoj Ivo, takhle zpráva mě mrzí. Byl to hrozně veselý člověk a přišla s ním pozitivní nálada. Měl spustu nápadů a plnou hlavu příběhu. Jsem ráda, že od něj byla naše úplně první hra Míček Flíček a má i naše s holkama i ta poslední Princezna Máňa. Upřímnou soustrast.

  5. Helena Šlaisová

    Je mi to moc líto,že nás Pepa „Pšenda“ opustil. Znám ho už spoustu let z přehlídek v Josefáči , byl to skvělý člověk, divadelník tělem i duší. A dokonce náš soubor Tyl Slaná měl tu čest si zahrát v minulém roce v létě na přehlídce v Louňovicích , kam nás Pepa pozval a byl úžasný. Pořád na něho vzpomínáme a nikdy nezapomeneme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *